/ БГНЕС
Лидерът на ГЕРБ представи управленската програма пред депутатите
По волята на българския народ ГЕРБ и Обединените патриоти поемат отговорността за управлението на страната през следващите четири години в исторически за света и Европа момент - политическа несигурност, икономически проблеми, религиозни противоречия, нестабилността в региона.
 
Това обяви пред Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, преди да положи клетва като министър-председател.

В парламента започна изборът на новото правителство
 
Той подчерта, че коалиционните партньори са стигнали до съвместно управление след като са преодолели различията помежду си и са постигнали съгласие по основните приоритети - евроатлантическия път на страната, гарантиране на успешно председателство на Съвета на ЕС, гарантиране на националната сигурност и опазване на националните граници, по-високи доходи, качествено образование.
 
Борисов заяви намерението да бъде написан нов антикорупционен закон, който ще създаде нов антикорупционен орган на базата на досегашната комисия за отнемане на незаконно придобитото имущество. Ще има и нов ред за преследване на корупцията по високите етажи на властта, обеща лидерът на ГЕРБ.
 
Кои са новите лица в кабинета „Борисов“ 3

Бойко Борисов представи пред депутатите и гостите структурата на Министерския съвет - премиер, четирима вицепремиери - и посочи министерствата, като обяви, че се създава министерство за европредседателството, както и че земеделското ведомство занапред ще се казва Министерство на земеделието, храните и горите.
 
След това Борисов обяви поименно заместниците си и съответните министри.
БТА