ГЕРБ иска Евросъюзът да работи повече за обща наказателна политика
ГЕРБ иска Евросъюзът да работи повече за обща наказателна политика / снимка: gerb.bg
ГЕРБ искат ЕС да работи повече за обща наказателна политика
19798
ГЕРБ искат ЕС да работи повече за обща наказателна политика
  • ГЕРБ искат ЕС да работи повече за обща наказателна политика

Партия ГЕРБ и нейният партньор в Европейския парламент - Европейската народна партия, искат Европейският съюз да работи много повече за обща наказателна политика, при която различните дефиниции за престъпленията за различните държави да бъдат много по координирани и синхронизирани. Това каза кандидатът за депутат в Европейския парламент Мария Неделчева по време на дебат „Европейските правила и България" в предаването „Седмицата" на Дарик.   

При обсъждането на въпроса, трябва ли ЕС да въведе стандарти за правосъдие и как да стане това, Неделчева напомни, че ГЕРБ е част от Европейската народна партия и сигурността е един от приоритетите на ЕНП и на ГЕРБ.

Неделчева заяви още, че другото, което е изключително важно, е еврокомисарят по вътрешна сигурност да има много по-голяма координация с министрите на вътрешните работи и с директора на Европол.

Механизмът за контрол, който въведе Европейският съюз, бе само за България и Румъния и той сам по себе си трябваше да ни даде ясен сигнал, че при нас трябва много да се работи във връзка със съдебната система, заяви още кандидатът за евродепутат на партия ГЕРБ Мария Неделчева.