/ БГНЕС, архив
В петък ще е готов първият чернови вариант на коалиционното споразумение между ГЕРБ и Обединените патриоти. Днес постигнахме значителен напредък, надявам се другата седмица да приключим с него, обяви Делян Добрев от ГЕРБ.
 
ГЕРБ и Патриотите се разбраха за сигурността, енергетиката, туризма и спорта

В Народното събрание се състоя поредният етап от преговорите между парламентарните партньори, обсъдени са структурата на споразумението и начинът на вземане на решения, разминавания нямало. И двете страни засега обаче отказаха да уточнят как ще бъдат вземани решенията в коалицията и дали това ще бъде чрез лидерски съвет.
 
Ще продължим с преговорите, докато не постигнем пълно съгласие по документа, няма как да кажем повече подробности, обясни Добрев.
 
ГЕРБ и Патриотите са постигнали съгласие за минималната пенсия

В споразумението по принцип е залегнала структурата на Министерския съвет, до момента по думите му не е обсъждана клауза, предвиждаща да няма еднолично оттегляне от властта.
 
По принцип сме заявили и го има в стратегическия документ от 21 страници, че правителството ще е за четири години и нито един от партньорите в него няма самоволно да подава оставка, припомни депутатът от ГЕРБ.
БТА