Герб и Патриотите
Герб и Патриотите / БГНЕС
Правителството ще е с ясен мандат от 4 години и с премиер Бойко Борисов. За това се разбраха ГЕРБ и Обединените патриоти на първата си официална среща, която се проведе в НС.

Горанов: Коментарите, че друг освен Борисов може да е премиер, са наивни
 
Няма да има нова тройна коалиция и няма да се кани Веселин Марешки на преговори за съставяне на правителство. Това стана ясно от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. "До този момент за министерства, освен за министър-председател, не сме говорили", каза още Борисов и допълни, че ако ГЕРБ не успее да състави правителство, никоя от останалите парламентарни сили няма да успее.

Бойко Борисов
БГНЕС

"Първо, аз съм доволен, че колегите от Патриотичния фронт са много отговорни, защото вече всички са наясно, че дори е теоретично, както в началото Симеонов каза, че би могло да се направи широка коалиция с БСП и да има подобни участия, след техния пленум стана ясно, че няма да има такова нещо. В случая отново цялата тежест пада върху нас, защото ако не се направи правителство, вторият не може да излъчи, поне от уверенията, които чух сутринта. Надявам се и останалите парламентарно представени партии да си дават сметка, че ако не успеем ние, не успяват всички и от там нататък ще е много тежко за България", каза Борисов.
 
"С Патриотите имаме 122 депутати - предостатъчно за коалиция. Моето изискване към тях е да влязат реално с участие в кабинета", допълни още той.

Симеонов: Не лягаме и не ставаме с мисълта за министерства

Обединени патриоти
БГНЕС

Лидерът на Атака Волен Сидеров излезе спокоен от двучасовите преговори с ГЕРБ:
 
"Дами и господа, журналисти, преговорите между ГЕРБ и Обединени патриоти започнаха. Смело мога да кажа, че започнаха конструктивно, с едно доброжелателно намерение да се получи стабилно правителство, което, ако може, да изкара мандата си този път до края, за да осигурим стабилността, от която България има нужда", посочи Сидеров.

Преговори за властта - какво се договориха политическите сили?
 
В следващите дни се очаква преговорите да продължат и да станат ясни повече подробности около новия кабинет.
БТА