/ Фейсбук профил на Бойко Борисов
Над 40 млн. са платени през последните месеци за изграждането на АМ "Хемус: по т.нар. ин хаус процедури, съобщиха на брифинг в парламента депутати от ГЕРБ-СДС. По думите както служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова, така и настоящия министър Гроздан Караджов са продължили плащането на средствата по наричаните от служебното правителство "порочни процедури".

"Министър Комитова е изплатила 14 млн. лв. по договорите за ин хаус процедурите, които уж бяха порочни. През месец януари министър Караджов изплаща 26 млн. лв. по същите "порочни" договори", съобщи Младен Шишков.

За 2021 г. са изплатени 179 хил. лв. в Ловешко, отчуждени за АМ „Хемус“

"Ние подкрепяме тези им действия - да работят по магистралата точно както сме го правили и ние", изтъкнаха бившите управляващи. 

Те също така настояха вътрешният министър Бойко Рашков да си признае, че е говорил за строителството на магистралата като "престъплението на века" с цел да урони престижа на партията им.

ГЕРБ ще съди вътрешния министър Бойко Рашков заради казуса с „Хемус“

"Нека да каже какво смята по отношение на това, че и Комитова е плащала по тези договори, както нас, а сега и министър Караджов плаща по тези ин хаус процедури. Това означава ли, че и те са съучастници към това престъпление на века? Дали Бойко Рашков няма да си признае вече, че няма нищо гнило в строителството на магистрала "Хемус" или само е говорил за да урони престижа на партия ГЕРБ", заявиха още депутатът Александър Иванов.