Генералният щаб на Войската на Сърбия у нас по покана на ген. Стойков
Генералният щаб на Войската на Сърбия у нас по покана на ген. Стойков / netinfo

Делегация, водена от началника на Генералния щаб на Войската на Република Сърбия генерал-майор Здравко Понош, пристига на тридневно официално посещение в България.

Визитата е по покана на началника на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков. Ще бъдат обсъдени състоянието и перспективите за развитие на сътрудничеството между армиите на двете страни. В рамките на посещението са предвидени срещи на генерал-майор Понош със заместник-министъра на отбраната Иван Гаврилов, с председателя на Комисията по отбрана на Народното събрание Ангел Найденов, както и със секретаря по националната отбрана на президента на Република България контраадмирал офицер от резерва Петър Странчевски.

Сръбската военна делегация ще посети Националния военен учебен комплекс „Чаралица”, бригадата специални сили в град Пловдив и авиобаза Граф Игнатиево. Церемонията по официалното посрещане на делегацията, водена от генерал-майор Здравко Понош, ще се състои пред Паметника на Незнайния войн. Срещата на генерал Златан Стойков и генерал-майор Здравко Понош ще бъде в сградата на Генералния щаб на Българската армия. Двамата военачалници ще направят изявления за представителите на медиите след срещата.