/ БГНЕС
Държавата да подкрепи обществения транспорт с актуализацията на бюджета, очаква кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя коментира темата по време на изказването си на деветия конгрес на КНСБ, който се провежда в София.

По думите на Фандъкова в сектора през тази година са пренасочени 170 милиона лева - 36 процента от собствените данъчни приходи на общината. Столичният кмет отбеляза, че въпреки усилията, дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева. "Осъзнаваме каква е ролята на обществения транспорт", заяви тя.

Газовата криза: Има риск за заплатите в градския транспорт в София и влошаване на услугата

"Като човек, ангажиран в обществената сфера, мога да кажа, че в основата на развитието на всеки сектор стоят хората", подчерта Фандъкова.

Тя благодари на КНСБ за съвместната работа и за усилията за подобряване на работата в различни сектори и даде пример, че благодарение на Синдиката на българските учители през 2017 г., заедно с тогавашното правителство, е приета програма за поетапно увеличаване доходите на учителите. Кметът каза, че това е допринесло за допълнителна мотивация за работещите в сектора и до наемането на млади кадри. Тя даде пример и с повишаването на доходи с сферата на общинското здравеопазване.

След спирането на руския газ: План Б за градския транспорт в София

 
БТА