Vodafone Group, Telefonica, Orange и Deutsche Telekom използваха сцената на Световния мобилен конгрес, за да изразят опасения
За бързи и радикални регулаторни промени в телекомуникационния сектор в Европа призоваха главните изпълнителни директори на Vodafone Group, Telefonica, Orange и Deutsche Telekom. Те използваха сцената на Световния мобилен конгрес, за да изразят опасения, че Европа е изложена на опасност да изостане твърде много от други региони на света.

Безпрецедентен ход на главните изпълнителни директори на лидерите в телекомуникационния сектор в Европа - Vodafone Group, Telefonica, Orange и Deutsche Telekom. Те се обединиха в съвместно изявление, което според тях не е нищо повече от декларация, в която се казва, че „нещо трябва да се промени на този континент“.

Преди дни Еврокомисията обяви, че за следващите шест години 200 млрд. трябва да се инвестират в сектора. „Има голяма инвестиционна дупка от 200 милиарда евро, която трябва да запълним. И ние можем да го направим, но трябва да имаме възможността”, посочи изпълнителният директор на Telefonica Хосе Мария Алварес-Палет.

„Ние строим нещо различно. Не просто по-дълга телекомуникационна мрежа. Ние строим масово децентрализиран суперкомпютър. Това е изцяло нов свят и тогава ще имаме възможност за конкуренция. Но нещо трябва да се промени. Имаме нужда от нов регулаторен режим”, допълни той.

Гигантите подчертаха и значението на това пазарът да има нужда от нова сделка. „Имаме четири мобилни оператора, които се справят със сто различни регулатора. Логиката трябва да бъде проста в дигиталната ера. Една и съща услуга да спазва еднакви правила, независимо кой е доставчикът”, поиска изпълнителният директор на Vodafone Маргерита Дела Вале.

Кристел Хейдеман от Orange, чиято група успя да получи регулаторно одобрение за сливането на испанските си операции с тези на Masmovil, отбеляза, че Европейската комисия е показала някои признаци, че се движи в правилната посока с публикуването на нова „Бяла книга”, но се усъмни дали се движим достатъчно бързо, за да сме в крак със скоростта на развитието на технологиите.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
NOVA