Джовани ди Стефано призова Първанов да помилва Майкъл Шийлдс
Джовани ди Стефано призова Първанов да помилва Майкъл Шийлдс / netinfo

Световноизвестният адвокат Джовани ди Стефано официално призова българския президент Георги Първанов да помилва Майкъл Шийлдс, който е осъден на 15 години затвор за опит за убийство на българин. Ето какво още каза Джовани ди Стефано за Дарик.

„Ангажиран съм с този случай по същия начин, по който бях ангажиран със случая с българските медицински сестри – като приятел на съда и като приятел на нацията. Действах според интересите на Либия и българските медицински сестри – това е в интерес на България. Президентът Първанов има на бюрото си днес моята официална молба, която може да се види на интернет сайта ни - това е официална молба за помилване. Той трябва да отговори много бързо. Аз го призовавам настойчиво да упражни правото си на помилване. Ако трябва да се примоля, ще го направя, защото не е правилно, би било израз на двоен стандарт и не би било добре за България – да бъдат освободени медицинските сестри, но не и английското момче. Става дума за помилване. Член 98-ми дава на президента възможност да упражнява правото си на помилване. Не става дума за това дали Майкъл Шийлдс е виновен или не, не знам дали е виновен, знам само, че е на 21 години и от две години и половина е в затвора, време е да бъде освободен”.

Молбата на адвокат Джовани ди Стефано не е постъпвала в президенството, съобщиха от прессекретариата на Дондуков 2. Дарик радио научи, че според правната спогодба между България и Великобритания право да помилват Майкъл Шийлдс имат съответните английски власти, а не българския държавен глава.