Временно движението по пътя беше ограничено в двете посоки
Двама души загинаха след тежка катастрофа между тир и пътнически микробус. Инциндетът затвори за часове главния път Е-79 край Монтана, съобщи NOVA.

Инцидентът е станал малко след 5 часа сутринта близо до монтанското село Винище.

Сблъскали са се челно товарен автомобил и микробус, превозвал работници на "Балкански поток".

Кола се заби в камион, четирима - в Спешното в Монтана

Шофьорът на буса е починал на място, а един от пътниците на път за болницата. Петима са настанени в лечебното заведение в Монтана. Водачът на тира е в много тежко състояние. 

„Имаше четирима души, които бяха с видимо порезни рани, в тежко състояние. Шофьорът също беше в тежко състояние и не можехме да го изкараме. Три пъти звъняхме на тел. 112, подаден е сигнала, а на този човек тези 10 минути можеше да коства живота му, а сега разбирам, че е починал.“, каза Емил Миленков, помогнал на пострадалите при инцидента.

„Всяко дърво е гроб. Да се сложат мантинели. 20 години е ето така. Участъкът е опасен, сигнализирали сме АПИ, сигнализирали сме министерства да се оправи този участък, засега нищо", разказа кметът на село Винище Алексей Александров.

Временно движението по пътя беше ограничено в двете посоки. Тежкотоварните МПС изчакваха на място. Въведен бе обходен маршрут за леки автомобили по направление Видин - Смоляновци - Клисурица - Славотин - Студено буче - Монтана и обратно. Движението се регулира от Пътна полиция.
БГНЕС