Двама моряци са оцелели от потъналия кораб Толстой
Двама моряци са оцелели от потъналия кораб Толстой / снимкa: БГНЕС
Двама моряци са се спасили при потъването на кораба "Толстой", съобщи за Дарик Пламен Бонев, началник на отдел "Търсене и спасяване" в Морска администрация - Варна. Те са забелязани върху спасителен плот в района на Царево. Към тях е изпратен спасителен катер, който да им окаже помощ.

По-рано днес спасителната операция за намиране на още моряци от кораба бе подновена. По думите на Бонев, моряците имат големи шансове за оцеляване, тъй като времето се подобрява - скоростта на вятъра е 15 м/с, вълнението на морето е 2-3 бала.

Вчера сутринта товарният кораб “Толстой”, плаващ под севернокорейски флаг, изчезна в открито море на 15 мили от нос Емине с 10 души на борда. Девет от тях са украинци, а капитанът е руснак. От Министерството на транспорта съобщиха, че корабът е собственост на украинска фирма. Опериращата фирма е "Режина Шипмениджмънт" - Кипър, а корабособственикът е "Режина Шипмениджмънт" - Украйна /Киев/.

Късно снощи спасителната операция в района на нос Емине по издирване на 10–членния екипаж на потъналия кораб „Толстой”  беше спряна. Причината бе изключително лошото време.