/ iStock/Getty Images
В Карнобат има случай на заразена с коронавирус млада жена
Самолет с безопасен за хората препарат ще дезинфекцира Карнобат от въздуха. Пръскането ще е през целия ден. Ще се използва препарат, който освен за хората е безопасен и за растенията, насекомите и животните. Той е с широк спектър на действие, на основата на бензалкониев хлорид. Това съобщи кметът на града Георги Димитров.

Пръскането от въздух се налага, за да се дезинфекцират всички точки - дворни пространства, тесни улици, места, където не е възможно да се достигне с техника.

Студентка от Англия е втората с COVID-19 в Бургас

Пръскането със самолет се осъществява с подкрепата на Сдружението на зърнопроизводителите в Карнобат, чийто председател поема разноските за летателните часове, каза Димитров. Препаратът се осигурява от Община Карнобат.

142 вече са положителните проби за коронавирус у нас (ВИДЕО/СНИМКИ)

Кметът призова жителите на Карнобат да сведат до минимум излизанията от домовете си. Създадената ситуация и необходимостта да се спре разпространението на COVID-19, налагат тези превантивни действия.

В Карнобат има случай на заразена с коронавирус млада жена. Тя е работила в курорта Банско. 25 са лицата от Карнобат, с които жената е контактувала.
БТА