Десницата внесе подписка за извънредно заседание заради фришоповете
Десницата внесе подписка за извънредно заседание заради фришоповете / netinfo
Десни депутати от бюджетната комисия в Народното събрание внесоха в деловодството на парламента подписка за свикване на извънредно заседание на комисията, на което да се обсъди въпросът за незабавното закриване на безмитните магазини и бензиностанции.

Поводът е, че още парламентът не е разгледал на второ четене предложението на кабинета фришоповете да бъдат закрити в срок от три месеца след гласуването на законопроекта, а бензиностанциите веднага.

Депутатите от левицата Стоян Проданов и Иван Илчев обаче предлагат закриването на безмитните магазини да се удължи с още четири месеца, а след това да работят като нормални магазини. Мартин Димитров от ОДС припомни, че председателят на Народното събрание Георги Пирински има задължението да свика извънредно заседание на бюджетната комисия в срок до три работни дни от внасянето на искането или най-късно във вторник.

Петър Кънев от левицата, който е член на бюджетната комисия, увери, че няма драма със закриването на безмитните магазини и, че заседание на комисията ще има след като председателят й се върне на работа, защото сега е в болнични. Кънев беше категоричен, че ще се приеме предложението на МФ в срок от три месеца след приемането на поправките в закона за безмитната търговия фришоповете да бъдат закрити.

Очаква се комисията да заседава през следващата седмица.