/ БГНЕС
"Очаквам взаимодействието между полиция и прокуратура да се засили в хода на изборния процес и това да доведе най-сетне до резултати - до установяване на лицата, които стоят зад корпоративния и купения вот, до тяхното привличане под наказателна отговорност и изправянето им пред съда". Това каза пред журналисти в пловдивското село Рогош служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той добави, че има сериозни надежди да се задълбочи сътрудничеството в тази насока и да доведе до резултати, които отдавна чака българското общество.

"Организацията за изборите се създава и има много неща, които да се свършат в тази връзка, което ще бъде тема и на национална конференция следващата седмица. В контакти сме с ЦИК", уточни министърът.

Две обвинения за задържания за тройното убийство, той се укривал въоръжен при майка си

По думите му има направено споразумение, което трябва да се сключи между прокуратурата и полицията, за да се обезпечи работата по места.

"Нашето внимание по отношение на действията на всички институции остава, но, без да взаимодействаме, не може да осигурим на българските граждани резултатите, които се очакват. Имаме някакви резерви, споделили сме ги с прокуратурата, но те не са повод да откажем да работим съвместно и да постигнем резултати", коментира Демерджиев. 

"Българското общество очаква спокойствие и сигурност и, без институциите да работят в тази насока, а аз ще държа на това, няма как да се случи. Преборихме се за честни избори, но все още не сме установили причините и хората, които стоят зад манипулирането на вота", добави вътрешният министър.

Иван Демерджиев бе в Рогош по повод задържането на извършителя на тройното убийство в селото, извършено вчера в късния следобед. 
БТА