Делото ще продължи на 25 януари
Делото срещу Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа от м.г. на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета, ще продължи на 25 януари в апелативния съд. За тогава отново са призовани две свидетелки във връзка с твърдението на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях.

Днес те не дойдоха да бъдат разпитани. Едната не е била намерена на адрес и по телефона, а другата е заявила, че не може да присъства, тъй като е в чужбина. Съдът определи защитата да доведе момичето, с което не е осъществена връзка.

На днешното заседание беше изслушана токсикологична експертиза, според която няма данни за количеството амфетамин в кръвта на подсъдимия, няма взета урина за проба и не може да се даде тесен интервал на време, в който да се каже, че е употребен наркотикът. Според прокурора по делото се доказва по категоричен начин, че Семерджиев е употребил наркотик. 

Георги Семерджиев обжалва присъдата си, експертиза ще доказва как му е повлияла дрогата

Съдът прие да се провери налична ли е все още кръвната проба на Георги Семерджиев, по искане на защитата. Също така по делото се очаква ДНК експертиза на въздушната възглавница на автомобила.

Мирослав Христов, адвокат на Семерджиев, коментира пред медиите, че клиентът му е задържан часове след катастрофата и е възможно да е употребил наркотик след инцидента, а не преди него. По думите му експертите са категорични, че не може да се даде отговор на въпроса кога е приет наркотикът.

Адвокат Пламен Димитров, който представлява близките на едно от загиналите при катастрофата момичета, посочи, че би трябвало според съответната наредба кръвната проба да не се съхранява вече, тъй като е минало една година от вземането ѝ. Той добави, че искането на защитата на Семерджиев да бъде търсена кръвната проба, както и казусът с двете свидетелки се прави, за да се отлага делото и когато стигне до върховния съд, присъдата да бъде редуцирана и намалена.
Константин Костов/БТА