Дело за крупна измама с имоти в София и Русе
Дело за крупна измама с имоти в София и Русе / netinfo

Русенският окръжен съд ще гледа делото за присвояване на пари от еврофондовете и крупни измами с апетитни имоти в Русе и София. Обвиняеми са бившият лидер на младежкото СДС в Русе Юлиан Спасов, баща му Сашо Спасов и техните приятели Иван Михайлов и Емил Каракашев.

На предишните три заседания бяха разпитани служители на областна администрация и представители на фирми, които плащат наем за магазини на улица “Александровска” на подсъдимия Иван Михайлов.

Прокуратурата твърди, че основният обвиняем Юлиян Спасов е подготвил реституция с фалшиви нотариални актове на десетки скъпи сгради в Русе и София. Сред тях са столът на Министерството на отбраната на улица "6 септември" в столицата, на съборилата се сграда с две жертви на улица "Алабин" в София и на централни градски частни и държавни здания в Русе, сочи обвинението.

Фалшивите актове за собственост преди национализацията през 1947 година са подменени от Юлиян Спасов. Така дядо му се сдобил и с нотариален акт за централен магазин в Русе, собственост на бившия посланик на Израел Емануил Зисман. Чрез друг документ незаконно са реституирани две русенски сгради за 800 000 лева. Чрез фалшиви банкови бордера Юлиян Спасов присвоил сгради и пари на русенските дружества "Труд" и "Топливо".

Други новини от Пловдив