Един от депутатите от ГЕРБ изненадващо натисна бутона против новото правителство.

"Гласувах "против" защото продължавам да смятам, че ПП са сбирщина от измамници, жадни за власт", написа в профила си във Фейсбук Делян Добрев.

Парламентът реши: България вече има редовно правителство с премиер Николай Денков

Постът е придружен със снимка на пулта за гласуване, върху който ясно е изписано името на народния представител и неговия отрицателен вот.

"Чакам с нетърпение да гласувам "за" при първият вот на недоверие към това правителство... И ми се струва, че този момент ще настъпи доста бързо!", допълва Добрев.

 

Всички останали депутати на ГЕРБ-СДС подкрепиха правителството. След гласуването самият Добрев заяви, че лидерът Бойко Борисов предварително е знаел позицията му и че ще гласува отрицателно.

"Гласувах против, никой не ме е карал да гласувам по друг начин. Въпреки че съм от ГЕРБ, които подкрепиха това правителство без мен, ще следя всяка една стъпка и всеки изхарчен лев на това правителство, защото не им вярвам”, посочи депутатът.

ВИЖТЕ КОИ СА НОВИТЕ МИНИСТРИ ТУК 

Минути преди това парламентът одобри състава на кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, начело с мин.-председател акад. Николай Денков.

"За" гласуваха 131, "против" 69 , "въздържали" се 0.