Дават на съд шофьора, сгазил 6-годишно момче в Панагюрище
Дават на съд шофьора, сгазил 6-годишно момче в Панагюрище / снимка: Dariknews.bg, архив
Димитрия Ганчева, говорител на пазарджишката прокуратура
80392
Димитрия Ганчева, говорител на пазарджишката прокуратура
  • Димитрия Ганчева, говорител на пазарджишката прокуратура

Пазарджишката окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Цветан Пъков, който прегази с джипа си 6-годишно момче в Панагюрище на 14 април. Шофьорът е обвинен в това, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Петьо Гевечанов.

Осъждан и наказван над 20 пъти прегазил детето в Панагюрище

За престъплението се предвижда наказание от 1 до 6 години затвор, съобщи за Дарик говорителят на пазарджишката прокуратура Димитрия Ганчева. Тя уточни, че според закона случаят не може да се бъде квалифицирана като особено тежък.

„В житейски план трагедията за семейството на убитото дете е много голяма, но не можем да твърдим, че шофьорът е личност с особено висока степен на обществена опасност”, каза още Ганчева.

Очаква се в едномесечен срок да бъде насрочена дата за делото.

Обвиняемият Цветан Пъков е осъждан през 2012 г. за опит за унищожаване на чуждо имущество и е наказван двадесет пъти по административен ред за нарушения на Закона за движението по пътищата. Той остава в ареста след като апелативния съд  потвърди наложената му на предишна инстанция най-тежка мярка за неотклонение.

Стотици хора поискаха справедлива присъда за Пъков и убийците на пътя по време на мирен протест през април в Пловдив.