/ БГНЕС
Дариткова ще работи за поведение без агресия в Народното събрание
101138
Дариткова ще работи за поведение без агресия в Народното събрание
  • Дариткова ще работи за поведение без агресия в Народното събрание
Посоченият от премиера Бойко Борисов нов председател на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова заяви, че приема това като предизвикателство и като предложение, наситено с отговорности в контекста на кризисната ситуация за партията.
 
Даниела Дариткова ще бъде новият председател на ПГ на ГЕРБ

"В тази кризисна ситуация смятам, че това е едно предложение, което е наситено с големи отговорности. И го приемам, от една страна, със знание за оценката, от друга страна наистина като предизвикателство, защото никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група. Вярвам, че в рамките на моите възможности ще търся консенсуса, ще търся устойчивото парламентарно мнозинство, което е изключително важно, за да функционира правителството. И което е изключително важно, за да покажем стабилност в държавата", коментира Дариткова.
 
"Вярвам, че търсенето на едно поведение, което е без агресия, ще даде друг облик на парламент. Изключително важно е това да покажем и като модел на поведение на цялото общество, в което, за съжаление, агресията напоследък в различни аспекти взима превес", заяви още тя.

БГНЕС

Не закъсняха и първите коментари след номинацията на Даниела Дариткова.
 
Депутатът от "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров заяви, че не вижда нищо драматично в смяната на председателя на групата на ГЕРБ, и увери, че парламентът ще изкара пълния си мандат. Бъдещото отсъствие на Цветан Цветанов от Народното събрание също няма да е проблем според Сидеров. "Не очаквам трусове. За кворума не виждам също основание за промяна", каза той.

БГНЕС

За разлика от лидера на "Атака", председателят на НФСБ Валери Симеонов изрази своите притеснения за работата на различните парламентарни групи след напускането на Цветан Цветанов.
 
"Цветанов все пак до момента извършваше много сериозна координационна работа помежду групите, съгласувателна дейност - така да се каже. Може би ще има някакъв преходен период, но бих пожелал всичко най-добро на г-жа Дариткова, цветя и рози по пътя й прашен и карамфили за нашата любов", каза Валери Симеонов. "Ще я подкрепяме тогава, когато има за какво", добави той.

БГНЕС

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки даде положителна оценка за бъдещата работа с новия председател на групата на ГЕРБ, както и за работата на парламента. "Диалогът с ПГ на ГЕРБ с нов председател ще върви конструктивно", коментира той пред журналисти в парламента. "Ние ще подкрепяме, както винаги всички текстове, които са в полза на българския народ, и няма да подкрепяме тези, които са във вреда", каза Марешки.

БГНЕС

Оставката на Цветан Цветанов като народен представител е депозирана в деловодството на парламента днес, обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Депутатите ще я гласуват в петък като първа точка в дневния си ред. На мястото на Цветанов в Народното събрание като депутат  ще влезе 27-годишният състезател по мотокрос Георги Недев, който е лидер на младежката организация на ГЕРБ във Велико Търново.