/ БГНЕС
Даниела Дариткова ще води групата на ГЕРБ в парламента
101134
Даниела Дариткова ще води групата на ГЕРБ в парламента
  • Даниела Дариткова ще води групата на ГЕРБ в парламента
Даниела Дариткова ще заеме мястото на Цветан Цветанов като председател на ПГ на ГЕРБ. Това обяви Бойко Борисов след срещата на ГЕРБ със СДС.

До края на деня ще е ясен новият правосъден министър.

Дариктова ще работи за поведение без агресия в Народното събрание

"Няма приятелски огън в ГЕРБ, всички страдахме за случилото се", коментира премиера Бойко Борисов на брифинг в централата на партията. "Всички ги обичам, но всеки трябва да си понесе отговорността", заяви той.

БГНЕС

"Човек с качества и най-вече може да контролира групата в добрия смисъл на думата", подчерта Борисов след като посочи Даниела Дариткова за наследник на поста на Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов напуска парламента (ВИДЕО)

По думите му обещанието за тежки санкции е спазено и оставките ще бъдат гласувани в петък сутрин. Според Борисов с тях казусът приключва. "Наложени бяха тежки санкции, каквито в никоя партия не е имало. Всеки си извади поуки, а от санкциите стана ясно какви са моите", добави премиерът.

Кой ще е новият министър на правосъдието, ще стане ясно по-късно днес, обеща още Бойко Борисов. "До края на деня ще кажа кой ще замени г-жа Цачева, защото искам да направим всичко проверки, за да не излезе нещо, което да връщаме кандидатурата. В рамките на днешния ден това ще се случи", подчерта той.

Най-емблематичните моменти от кариерата на Цветанов

Вчера Цветан Цветанов обяви, че повече няма да е депутат. Той остава обаче зам.-председател на ГЕРБ, запазва и поста си начело на предизборния щаб на партията. Решението на Цветан Цветанов дойде след скандала, че е купил апартамент с частен асансьор на цени под пазарните. Антикорупционната комисия вече започна проверка.

БГНЕС

Това е четвъртата оставка след избухването на скандала с апартаментите на властта. Преди него заради евтини апартаменти постовете си освободиха подадоха министърът на правосъдието Цецка Цачева, зам.-министърът на спорта Ваня Колева и зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.