Министърът на правосъдието Данаил Кирилов разговаря с експерти от Венецианската комисия
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов разговаря с експерти от Венецианската комисия / БГНЕС
Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна днес в Народното събрание с делегация от Европейската комисия за демокрация чрез право (Венeцианската комисия).

Борисов пред Венецианската комисия: Върховенството на закона е наш приоритет

Поводът за работната среща бяха поисканите от българската страна в края на септември т.г. становище и препоръки във връзка със законопроекта за въвеждане на ефективен механизъм за разследване срещу главния прокурор и председателите на върховните съдилища.

Данаил Кирилов се срещна с главния прокурор на Нюрнберг Лотар Шмит

Експертите от комисията изразиха удовлетворение, че в рамките на вчерашния и днешния ден са осъществили дискусии със заинтересованите страни по този толкова важен законопроект.

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с представители на Венецианската комисия
БГНЕС

На днешната заключителна среща министър Кирилов благодари на експертите за вниманието и колегиалното отношение и ги увери в решимостта на българското правителство да се съобрази със съветите и насоките на Венецианската комисия по темата.

Спор във ВСС заради предстоящата среща с Венецианската комисия

От своя страна експертите поканиха министъра на правосъдието на следващото заседание на Венецианската комисия, което още се проведе на 7 и 8 декември 2019 г., за да защити законопроекта за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс.