/ БГНЕС
Воаяж до Брюксел организират за доскорошния затворник Джок Полфрийман от партията на Христо Иванов "Да, България". Осъденият на 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов австралиец, който беше освободен почти седем години предсрочно от САС под председателството на Калин Калпакчиев, ще разкаже пред Европейския парламент за преживяванията си като затворник у нас и за българските затвори.

Мотивите на САС: Полфрийман се поправил в затвора, научил български и взел висше

Това разкри в свой пост във Фейсбук евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. Джамбазки публикува и факсимиле от анонса на събитието.

"Представителите на "градската десница" от ПП "Да България" канят своите съмишленици на среща с осъдения убиец Джок Полфрийман в Брюксел, организирана от крайните марксисти, комунисти, климатични експемисти и болшевики от крайната левица в ЕП.

Съдът отмени забраната на Полфрийман да напуска страната (ВИДЕО)

Пак ще повторя:

- Градската десница ПП"Да България";
- Крайната левица в ЕП, Че Гевара, петолъчки, сърпове и чукове, климатична истерия, джендър кресчендо;
- Джок Полфрийман, доказан, осъден убиец;
защитаван от антибългарския ХК;
- Освободен от подпомаганите от чичко Сорос приятели на ДеБъ в "независимия" съд;
- Среща на всички тях в ЕП;

Нещо неясно?
Всичко е така.", написа лаконично евродепутатът и публикува съобщението за самото събитие.


Пречка Полфрийман да пътува за Брюксел няма, тъй като само преди малко повече от две седмици Административният съд в София вдигна забраната да напуска страната до произнасянето на ВКС по искането на главния прокурор. Аргументът на съдията беше, че се ограничава правото му на придвижване.