Цветанов: Най-хубаво е да си президент в България

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов направи коментар по повод думи на президента Румен Радев по-рано през деня. Държавният глава говори на форум в Университета за национално и световно стопанство.
 

"Най-хубаво е да си президент в България, защото президентът може само да намира кусур, но нищо не зависи от неговите действия, защото нито носи политическа отговорност за това, което се случва в държавата, нито пък има някакъв механизъм и лост, с който може да допринесе тези проблеми да бъдат решени", заяви в Смолян Цветанов във връзка с думите на Радев „В момента България прилича на строителна площадка, където нещо строим, но не знаем точно какво, защото е тъмно“.

Радев: Крайно време е да включим прожекторите!

Цветан Цветанов отбеляза, че е имало много случаи, в които президентът е посещавал определени общини и се е срещал „на тъмно“ с кметовете. Той припомни за среща, проведена преди около година в Свищов, на която е присъствал само кметът на Общината.
 
„Ние бяхме изолирани, народните представители от Великотърновски избирателен район, а аз съм избран оттам, областният управител беше изолиран. Проведоха една среща, двустранна, с кмета. След това обаче кметът дойде при нас, за да решаваме проблемите и ние ги решаваме, защото ние знаем, че те трябва да бъдат решавани, а кметът на Свищов е независим, подкрепен от БСП. Това не означава, че ние не трябва да подкрепяме, защото аз като народен представител съм избран от всички жители от Великотърновска област. И оттам нататък всеки си има някакви предпочитания, въпросът е обаче дали ти си загрижен да решаваш проблемите на хората или търсиш само политическите си коментари, които можеш да даваш публично, без обаче да вземаш абсолютно никакво отношение“, посочи Цветанов.

Той подчерта, че уважава президентската институция. "Уважавам президентската институция, но за съжаление Румен Радев, заедно с БСП, има антиевропейско поведение", каза Цветанов.