Тони Надал или чичо Тони – чичото на Рафаел Надал, е определян като най-успешния тенис треньор в историята заради спечелените 16 титли от "Големия шлем" със знаменития си племенник. Той е в България за турнира Sofia Open 2019 и даде интервю за NOVA.

Рафаел Надал дари 1 млн. евро на пострадалите от наводненията в Майорка
 
В разговора той признава, че винаги е вярвал в способностите на Рафа и разкрива любопитни подробности около работата си с него. Казва, че често му се е карал. „Понякога треньорството ми липсва много. Имах възможността да тренирам един от най-добрите. Но в момента съм в неговата академия и се занимавам с децата. Докато бях треньор на Надал, не взимах пари за това. За мен беше удоволствие”, споделя Тони Надал.
 
Той коментира и играта на българската ракета номер 1 Григор Димитров. „Нещо съвсем малко му трябва, за да стъпи на световния връх. Трябва да е много силен психически. Понякога краката му са прекалено разкрачени. Така трудно се предава сила на топката. Има страхотни качества. Характерът обаче също трябва да се тренира", категоричен е Надал.

Gong.bg подарява билети за Sofia Open 2019
 
Той казва, че не е готов да се заема с тренирането на друг голям играч. „Днес е много трудно да тренираш младите. Трябва да им казваш само добри неща. В академията, ако кажа на някой, че не е добър, ще дойде някой сърдит баща и ще ми се скара. Докато на Рафа можех да кажа само истината. И затова бяхме толкова силни”, споделя големият треньор.
nova.bg