Четирима мъже получиха доживотни присъди за жестоко двойно убийство
Четирима мъже получиха доживотни присъди за жестоко двойно убийство / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Варненският окръжен съд присъди четири доживотни присъди за двойно убийство, извършено през 2007 година. Николай Николов на 47 години, 41-годишният Ганислав Начев, Илчо Адамов и Мартин Стоименов на 30 години бяха признати за виновни, че са отвлекли и убили по особено жесток и мъчителен за жертвите начин Димитринка Пекова и Венцислав Евтимов.

Според съда подбудител на престъплението е Николов, който е управител на рециклираща компания. Освен това той е и помагал при отвличането и убийството на двете жертви. Евтимов и Пекова са отвлечени на 16 април 2007 година близо до село Кичево край Варна. Същият ден те са били убити, а телата им бяха открити в реката край село Круша.

Делото бе разгледано в 20 насрочени заседания. Бяха разпитани повече от 50 свидетели и 30 вещи лица. От четиримата обвиняеми само Николов бе пуснат под парична гаранция в размер 100 000 лева. Другите трима бяха в ареста.

Днес съдът определи всички подсъдими солидарно да платят на наследниците на убитите по 150 хиляди лева. Освен това те ще поемат и разноските по делото. Според решението на съда от днес и четиримата са задържани под стража. Определението на Окръжния съд може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Варна.

След прочитането на присъдата адвокатите на четиримата казаха, че ще обжалват, тъй като по делото има много процесуални нарушения.