/ / iStock/Getty Images
Не е моментът да се спекулира и нагнетява напрежение и страх в населението, чрез политическо говорене. Това се посочва в позицията на Българската болнична асоциация (ББА) във връзка с обявеното вчера извънредно положение в България заради заразата с COVID-19 и отправени от трибуната на НС, от депутати на някои партии, политически изявления.

От ББА заявиха, че във вчерашния ден болниците - членове на асоциацията, в различните градове на страната, са взели участие в заседанията на местните щабове за реакция.

Младен Маринов предупреди за коронавирус, ало-измама

Българска болнична асоциация още преди дни е заявила от името на членовете си, че всички са изпълнили указанията, подадени им към момента от РЗИ, и са в готовност да се включат с предоставяне на екипи, апаратура и легла в борбата с COVID-19, се казва още в разпространената позиция.

"Лечебните заведения, независимо от тяхната форма на собственост следва и са, в пълна готовност да организират лечението на гражданите, при нарастваща вълна от усложнения на заразени с коронавирус, съобразно и конкретните указания на Националния кризисен щаб", посочват от ББА.