Бюджетът на София – поредна загубена година за софиянци
Бюджетът на София – поредна загубена година за софиянци / снимкa: Sofia Photo Agency
Общинските съветници от ДСБ са категорично против бюджета на Столичния общински съвет, заяви в „Кой говори” по Дарик общинският съветник от ДСБ Вили Лилков. Лилков посочи и аргументите за позицията на общинските съветници от ДСБ: „Три години поред кметът залага едни и същи приоритети в бюджета и три години поред той не се отчита за постигнатото съгласно тези приоритети”.

Приходната и съответно разходната част са силно занижени, каза Лилков и определи бюджета като „предпазлив бюджет”. Според общинския съветник от ДСБ е притеснителна тенденцията да се появяват големи преходни остатъци – пари, които остават неусвоени и се прехвърлят за следващата година, като за миналата година това са 133 милиона лева. Има имагинерна част в приходната част, която си върви от година за година, срещу която обаче столичани не получават реална услуга, категоричен бе Вили Лилков.

Според общинския съветник от БСП Жельо Бойчев бюджетът най-вероятно ще бъде приет на предстоящото в четвъртък заседание на Столичния общински съвет. От ефира на Дарик Бойчев обаче предупреди, че това е „бюджет на поредната загубена година за софиянци”. Според него приходната част на бюджета в края на годината ще е над 1 милиард лева, но с тези средства няма да бъдат решени проблемите на столицата.

Чуйте какво още казаха пред Пролет Велкова общинските съветници Вили Лилков и Жельо Бойчев!