Бърз влак от София за Бургас заседна в тунел Козница
Бърз влак от София за Бургас заседна в тунел Козница / netinfo
Влак, пътуващ от София за Бургас, е блокиран в тунела "Козница" заради повреда в захранващото трасе, съобщиха от БДЖ.

Към 18,30 ч ускореният бърз влак 3601 "Чайка" от София за Бургас е спрял в началото на тунела "Козница" поради липса на напрежение в контактната мрежа.

По първоначална информация, след последния вагон на влака има провисване на контактен проводник, поради което няма напрежение в контактната мрежа. Причините за случая се изясняват.

Дружеството е изпратило дизелов локомотив, който да изтегли влака от тунела. Ръководството на железопътния превозвач е разпоредило в гара Карлово да бъдат закупени разхладителни напитки за пътниците от влака, в който по първоначална информация се намират 105 пътници.

Престояването на влак "Чайка" е наложило да бъде отклонен по обиколен маршрут бързият влак 3622 от Бургас за София. След Карлово този влак ще продължи пътя си до София през Пловдив, вместо през Копривщица.

За пътниците от бързия влак 3622, които пътуват до гари от Подбалканската линия след Карлово, през които влакът няма да премине поради промяната в маршрута, БДЖ осигурява автобуси.

Железопътният превозвач е организирал автобусен транспорт и за пътниците от два пътнически влака, които по разписание трябва да преминат през тунела, където е настъпила аварията.