България се справя по-добре от други в охраната на границата според президента
България се справя по-добре от други в охраната на границата според президента / БГНЕС, архив

България се справя много по-добре от други страни в охраната на външните граници на ЕС. Имаме ясен план и възможности да охраняваме ефективно границите си и в момента България се справя много по-добре от други страни в изпълнението на тази задача.

Това коментира президентът Росен Плевнелиев по отношение на предприетите мерки за ограничаване на миграционния поток по външните граници на Европейския съюз, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Бъчварова: Има риск България да стане алтернативен маршрут за мигрантите

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили присъства на заключителния етап на тактическото учение "Ответен удар 16" с участието на военнослужещи от българските и американските Сухопътни войски, което се провежда на полевия учебен полигон "Ново село".

"Нека да си пожелаем този отговорен подход, който виждаме и съвместната работа на всички институции, да продължат, защото така се постигат резултати. Убеден съм, че институциите имат воля и капацитет да гарантират сигурността на българските граждани в тази непредсказуема среда", заяви Плевнелиев. Държавният глава допълни, че в тази посока България е получила много висока оценка и на приключилия днес Съвет "Външни работи" в Люксембург.