Бургаската полиция разби нелегален публичен дом
Бургаската полиция разби нелегален публичен дом / снимка: DarikNews.bg, архив
Бургаската полиция разби нелегален публичен дом
44842
Бургаската полиция разби нелегален публичен дом
  • Бургаската полиция разби нелегален публичен дом

Служители на „Криминална полиция” Бургас, заедно със специализирани сили и с помощта на лабораторията към Областна дирекция на полицията разбиха организирана престъпна група за сводничество и склоняване към проституция, която работела на кръстовището между бургаските булеварди „Христо Ботев” и „Сан Стефано”.

Тартор на бандата е Георги Георгиев, той извършвал престъпната дейност заедно с още трима бургазлии, съответно на 27, 37 и 40 години. Те управлявали фирма, занимаваща се с еротичен клуб „Табу”, над който предоставяли и апартамент за разврат, склонявайки общо 10 момичета да практикуват секс за пари.

Всички проститутки били на трудов договор като танцьорки в клуба, на официална заплата между 300 и 350 лева. Нито една от тях не е малолетна или непълнолетна. За час секс получавали 120 лева, а за 6 часа - 500 лева. Цената се формирала въз основа на това дали клиентът е чужденец или българин и колко често посещавал клуб ТАБУ.

Момичетата на повикване били превозвани през летния сезон и до Слънчев бряг от 40- годишният съдружник във фирмата, който бил таксиметров шофьор. Дейността на секс-бандата била рекламирана в Интернет, вестници и в брошури и листовки с ясно посочен телефонен номер. На арестуваните е наложена мярка „задържане под стража” за 72 часа.

Предстои Окръжният съд да разгледа постоянната им мярка за неотклонение.

Новини от Бургас