bTV се разграничи от Росен Петров, ползвал ефира за лични цели
bTV се разграничи от Росен Петров, ползвал ефира за лични цели / netinfo

bTV Media Group се дистанцира от поведението на Росен Петров във воденото от него предаване „Нека говорят" на 9 февруари, в което той, без да предупреди за намеренията си продуцентите на предаването и представители на телевизията, изчете публично декларация за решението си да влезе в политическия живот.

„bTV тълкува случилото се като възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели. Това е безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва телевизията. Действията на Росен Петров в ефира на bTV са изненадващи за ръководството на телевизията", заявяват от медията.

Предстои телевизията и компанията продуцент „Дрийм Тийм Прадакшънс" АД да вземат решение за бъдещето на предаването, като bTV ще потърси правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентът и водещият са се ангажирали.

В неделя вечерта по време на предаването си Росен Петров обяви, че напуска телевизията и журналистиката и става член на партия "България без цензура". Предварително написаната си декларация Петров изчете в присъствието на Бареков, който бе гост на предаването.

В понеделник Петров придружаваше Бареков на преговорите му с ВМРО.