/ iStock/Getty Images
Иван Гранитски и проф. Димитър Раденовски влизат в надпреварата
БСП одобри представителите на гражданската квота в своите кандидатдепутатски листи, съобщиха от партията.

Изпълнителното бюро ще предложи на Националния съвет на БСП да утвърди листите. Сред тях има множество учени, лекари, интелектуалци, видни спортисти и знакови имена от различни сфери на живота. Не липсват и изненади и любопитни имена. Публицистът и издател Иван Гранитски е на второ място в София. Видният хирург проф. Димитър Раденовски е в листата във Видин. О.р. бригаден генерал Цветан Харизанов, бивш началник на Националния военен университет "Васил Левски", е в листата в Сливен. Доц. д-р Христо Беров, преподавател по история в СУ "Св. Климент Охридски", е в листата на БСП в Смолян.

Сред номинираните в страната са известният български футболист Георги Георгиев (познат с прозвището Гецата) - едно от легендарните имена на футбола в Пловдив, председателят на Българския ветеринарен съюз д-р Трифон Цветков, проф. д-р Юлия Йоргова-Форд - професор по администрация и управление и декан на Центъра по икономически и управленски науки в Бургаския свободен университет, проф. д-р Маринела Грудева - доктор по педагогика в Медицинския университет във Варна, Теодора Евтимова - директор на Регионалната библиотека "Любен Каравелов" в Русе.

Изненадата в София е попадането в една и съща листа на две футболни легенди на "Левски" и ЦСКА - Емил Велев-Кокала и Христо Марашлиев, допълват в прессъобщението.