/ DarikNews.bg
Кирил и Георги Домусчиеви осигуриха храна на уязвими хора от Бургас на обща стойност 300 хил. лв.
Кирил и Георги Домусчиеви и БМФ Порт Бургас станаха най-големият дарител в област Бургас по време на кризата с пандемията от коронавирус. Те организираха мащабна кампания на стойност 300 хил. лв. в помощ на най-уязвимите хора на територията на общината. 

Братя Домусчиеви дариха храни на 4000 семейства в нужда (ВИДЕО)

Средствата бяха разпределени в две направления - хранителни пакети за семейства и петкратното хранене на децата от центровете за настаняване от семеен тип за период от пет месеца.

За предизвикателствата и благодарността на хората, получили помощта, разказа пред Флагман.бг зам.-кметът на Бургас по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева. Тя е категорична, че добрите  хора си проличават в трудните времена.

Братя Домусчиеви с благородно дело към хора в нужда

Според нея, за да бъде ефективно едно дарение, трябва да бъде предложено навременно, да бъде добре организирано и да стигне до повече нуждаещи се - точно каквато е била тази кампания. 

Хранителните пакети били много добре балансирани - всеки един от тях съдържал освен основните продукти - олио, траен колбас, сирене, кашкавал, боб, леща, макарони, захар, брашно, и сладки за децата.
 
 

Благодарим на господата Кирил и Георги Домусчиеви и на БМФ ПОРТ БУРГАС ЕАД за хранителните продукти, които дариха на наши потребители със съдействието на Община Бургас! :)

Публикувахте от ЦСРИ на лица с психични разстройства - Община Бургас в Понеделник, 11 май 2020 г.

В кашоните е имало и маски за многократна употреба. Хората са останали изключително доволни от дарението,обясни заместник-кметът.Казват, че като нахраниш гладен, все едно Бог си нахранил. По време на извънредното положение много хора останаха без работа. Доходите на семействата значително намаляха. Голяма част от тях не бяха одобрени за общинските и държавни помощи, тъй като не отговаряха на изискванията.

Братя Домусчиеви с мащабно дарение за болницата в Разград

Така по предложение на Общината да се подпомогнат най-уязвимите хора се определиха целевите групи и именно на тях Кирил и Георги Домусчиеви подадоха ръка. Общо 4815 хранителни пакета, съдържащи основните продукти, бяха раздадени по време на дарителската акция.
 
 

Членовете при „ПК-Пристанище Бургас”, сърдечно благодарим на дарителите за вниманието и помощта! Желаем Ви много здраве, много радост и удовлетворение от постигнатото в живота!

Публикувахте от Стоя Янчева в Четвъртък, 14 май 2020 г.

2415 от тях бяха разпределени за семейства с деца, а другата част бе за самотни пенсионери, хора с различни заболявания, или безработни. В кампанията участие взе и Община Бургас, която бе ангажирана да направи списък от нуждаещите се и да им предостави хранителните пакети до адрес.

Кметът на Разград: Предприятията на братя Домусчиеви действат изключително адекватно в кризата

Така до края на миналата седмица дарението стигна до всяко домакинство, за което бе предназначено. „Искам да изразя благодарността си на БМФ Порт Бургас и Кирил и Георги Домусчиеви за това, че в този труден момент се отзоваха и успяхме да стигнем до много хора заедно.

Общо пакетите, които сме раздали през този кратък период, са 4815. Хората бяха щастливи, с усмивка приеха дарението, получихме много добри отзиви, всеки ден продължават да ни пращат благодарствени писма. Това бе единственият случай, в който, когато сме разнасяли помощи, да не сме получили нито един негативен отзвук“, разказа Йорданка Ананиева. 

Лудогорец и братя Домусчиеви с огромно дарение за бедните в региона

Тя обясни и как са успели да изготвят списък с нуждаещите се за толкова кратко време. "До семействата с деца са достигнали благодарение на преподавателите, в които училища или детска градина са записани малчуганите. За втората целева група имената били подадени от различните сдружения или социални служби", обясни още Ананиева. 

Помощите са били раздадени в рамките на две седмици - изключително трудна задача за изпълнение  по време на подобна криза. Акцията е започнала в края на април, а последният пакет е предоставен миналата седмица. В разнасянето са се включили и два екипа на БМФ Порт Бургас. 

"Организацията за предоставяне на помощите беше голямо предизвикателство. Представете си в рамките на 10 дни да раздадеш толкова толкова много хранителни пакети, да успееш да ги доставиш до домовете на хората.

БМФ на братя Домусчиеви с мащабна дарителска кампания за семейства и деца в нужда

Екипите на БМФ Порт Бургас също обикаляха по адресите, за да може да свършим навреме. Заедно успяхме да се справим! В период на криза най-добре си проличава, когато хората са добри. Другото много ценно в това партньорство, за което аз изключително много благодаря, е помощтакъм нашите дечица от центрове за настаняване от семеен тип“, сподели още зам.-кметът.

Обитават ги 54 деца на различна възраст, някои от тях са с увреждания. Това е второто направление на мащабната дарителска кампания на Кирил и Георги Домусчиеви. На центровете за настаняване от семеен тип им осигурено петкратно хранене - закуска, подкрепителна закуска в 10 часа, обяд, следобедна закуска и вечеря. Акцията ще продължи до края на септември. 

Освен дечица обаче и много възрастни хора, както и такива с различни заболявания или увреждания получиха от хранителните пакети с основни продукти.