Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Радев е сценарист на всичко, смята премиерът
Премиерът Борисов коментира разпространеното по-рано видео от апартамента му в резиденция "Бояна", откъдето бяха пуснати снимките с  чекмеджето с парите и пистолета му.  Това стана по време на инспекция на Околовръстното шосе с неговия джип, придружен от заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков.

"Какво се вижда, че аз живея като аскет. 10 години не съм направил едно подобрение, един лев държавна пара. Има каса, ама ти си носиш чекмедже. Има четири рафта под телевизора, три рафта под гардероба, няколко гардероба, четири чекмеджета. Фигурантите само фигурират и дават акъл. Аранжирани неща. Занасяш, подреждаш. Сутрин по една шепа лекарства пия. Как пък знае тоя човек къде да снима. Защо не снима друго чекмедже", попита реторично премиерът.

Посрещнаха Радев в Пловдив с викове „Оставка”

"Добре, че го пуснаха тоя клип, в паника го пуснаха. Някой е стоял до мен, правил запис, аранжирал", продължи премиерът.

По думите му това е било планирано с години. "Целият сценарий е ясен", отсече той.

"Но диктовката е на кой? Кой дирижира това? Фигурантът! Язък за хората, които са на протестите", каза Борисов. "Този, който снима, си прибира парите и златото и си отива, а аз после трябва да се оправдавам. 
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 16 юли 2020 г.


По думите му НСО нямат вина и не иска да ги набеждава.

"Когато има такава престъпна група за проникване - това са обучени хора, колко хора идват по срещи, аз съм доверчив човек. Този, където ми е дошъл на гости, може да каже, че отива до тоалетната", коментира още Борисов.

"Нека видят какво се строи - това е на Горубляне, най-тежката отсечка", вметна Борисов по време на обиколката.

По-късно Борисов пристигна в Пловдив, малко след като Румен Радев беше там. По думите му Румен Радев е сценарист на всичко. "Така че знае повече от мен", коментира той.

Премиерът посочи, че президентът е сценарист на антиправителствените протести, които се провеждат от осем дни насам всеки ден на жълтите павета в София, а също така и в редица градове на страната.

Описвайки се като най-опитният политик, най-много избиран от народа, Борисов коментира отговорността на правителството и коалиционните партньори да не се „цепи” държавата точно сега, защото идните месеци до декември светът ще влезе в тежка криза.
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Четвъртък, 16 юли 2020 г.


„ГЕРБ е най-голямата партия. Как не познават Шиши? А когато даваха подкрепа за ДПС, президентът Радев познаваше ли го? Да каже коя обществена поръчка! И да видим при БСП, когато са били на власт, какво са получили ДПС”, коментира Борисов в отговор на думите на Радев по-рано каза: „Друг е давал – в случая министър-председателят Борисов, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на „Шиши“”.

Да каже кой са и веднага да се направи пълна проверка, заяви премиерът Борисов.