Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов / БГНЕС, архив
Министър-председателят Бойко Борисов изразява съболезнования на семействата и близките на загиналите двама военни пилоти край пловдивското летище Крумово днес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Военен хеликоптер Ми-17 е паднал в района на авиобаза Крумово. Двама души са загинали при инцидента, а един е пострадал. Инцидентът е станал в 20.30 часа в понеделник. При планов полет по неизяснени засега причини вертолет Ми-17 e падал от около 50 м. височина в района на авиобаза Крумово, съобщиха от Министерството на отбраната.
 
Военен хеликоптер падна край авиобаза Крумово, двама загинаха

Екипажът на борда на вертолета се е състоял от трима военнослужещи. Двама от тях – командирът на екипажа и помощник-пилотът, при падането на вертолета са загинали. Третият член на екипажа – бордният инженер, е откаран незабавно в болница. Тече разследване по случая, казаха от военното министерство.

В разговор с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов премиерът Борисов е разпоредил да бъде информиран за фактите и обстоятелствата, довели до падането на вертолета. По отношение на ранения военен техник министър-председателят е  наредил да бъде оказано пълно съдействие за неговото лечение.