Борисов: Премиерът ще останe в историята като държавник, ако предизвика предсрочни избори
Борисов: Премиерът ще останe в историята като държавник, ако предизвика предсрочни избори / снимка: Sofia Photo Agency

Неуместно и смешно е да се намесва ГЕРБ в скандалите, в които се забърка МВР. Така кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов коментира думите на главния секретар на вътрешното ведомство Валентин Петров в предаването „Пропаганда" на Дарик, че кметската партия има изгода от атаките срещу МВР.

Борисов подчерта, че лично се обадил вчера на комисар Петров да му каже, че политиката няма отношение по темата и че с вътрешен проблем трябва да се оправят сами в министерството. Кметът не конкретизира дали премиерът трябва да поиска оставката на министър Румен Петков, защото не искал да му се меси в работата. Ето какво още коментира Борисов и за ареста на заместник-началника на ГДБОП Иван Иванов.

„Когато протичат подобни лица, за които се твърди, че протичат, няма как да не се уведомява ръководството. Когато влязат прокурори и започнат разследване, те ще ни кажат след това има ли, няма ли… да гадаем сега няма смисъл. Пак повтарям, ако имаме прокуратура на място, а аз се надявам, че тя е такава, много лесно се доказва дали това е вярно или не. За разлика от премиера, който се упражнява да прави правителство на ГЕРБ, аз не бих му се месил в работата. Много пъти съм казвал, че би останал в историята като държавник, ако предизвика предсрочни избори, след като вижда в какво състояние му е правителството. За всичко има думата министър-председателя – от социалните домове до детските градини включително, държавата е основният принципал", коментира Борисов.