Премиерът Бойко Борисов отново е на обиколка из страната - този път посети село Драгиново, област Пазарджик. С него бяха и вицепремиерът Томислав Дончев и заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

"Голям тормоз ми удари", заяви Борисов като коментар за това, че кметът му е писал какво е било свършено в града и какво още трябва да се направи.

"Аз каквото съм обещал, до последния ден съм го направил", добави премиерът.



"Нашата предизборна кампания е лесна - показваме какво сме направили", подчерта Борисов.

"Учителите получиха ли - получиха. Получават ли си хората на първа линия по 1000 лв. - получават, Благодаря, какво повече да им кажа", каза премиерът.

Министър-председателят подчерта, че ГЕРБ и правителството са показали, че след големите градове, са се обърнали и към малките населени места, защото и там живеят хора и те трябва да живеят по същите условия.

 Над 500 милиона лева сме инвестирали в Родопите. Много работа свършихме и ще продължим да работим, защото за нас всяка община в България е важна. Това каза Бойко Борисов в с. Света Петка, община Велинград.

Председателят на ГЕРБ припомни, че на последното заседание на Министерския съвет правителството подкрепи община Велинград с 1,2 млн. лева за ремонт на уличната мрежа в града и в село Света Петка.

Местните жители изказаха благодарност към премиера Борисов за изграждането и ремонтирането на пътищата в региона, които подобряват живота на хората. „На всички села дадохте живот, правейки пътищата“, обърнаха се към Борисов местните хора.

Община Велинград работи и по проекти по тригодишната програма на МОН за изграждане и реконструкция на ясли, детски градини и училища. „Щом има детски градини, значи има и деца, има и бъдеще“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ и добави, че изграждането на детските градини занапред остава основен приоритет за нов управленски мандат.

За предизборната кампания той изтъкна, че в момента и президентът Радев води такава. „Ние години наред правим пътища и има какво да покажем в отговор на чуждите празни предизборни приказки. Сега и Радев е в предизборна кампания, след като обяви, че е кандидат за президент“, изтъкна Борисов.

По думите му светът сега е като една тенджера под налягане. "Всичко е затворено, захлупено и като се отвори, длъжни са икономиките да тръгнат вертикално нагоре, защото финансите са занулени, даже на минус на всички държави", посочи още Борисов. По думите му няма някой, който да спечели в тази ситуация.

Вицепремиерът Томислав Дончев изтъкна ангажимента за поддържането на високия дял от БВП за образование, който ще достигне 5% в следващите години, както и за увеличаването на разходите за научна и развойна дейност.

„Залагаме осигуряването на нови модерни кабинети за природни науки, дигитализация на учебния процес, дигитални методи на обучение“, уточни Томислав Дончев и отбеляза, че тези приоритети са ключови, за да има страната ни икономика, базирана на знанието и иновациите.

До три месеца ще бъде готова 14-километровата отсечка от пътя Велинград - Сърница до село Абланица и разклонението до село Магерово.

Борисов посети село Магерово и се увери във важността на новия път за хората в региона. Пътят ще бъде изграден с държавни средства в размер на около 10 милиона лева.

Борисов  посочи, че пътят ще бъде изграден, независимо от възраженията на опозицията. "Комунистите ходиха да ни топят защо ви правим пътища, не можело тук да живеят хора", отбелязал Борисов.

През 2019 г. с отпуснати от кабинета близо 300 000 лева е бил изграден и друг важен за местните жители път между селата Абланица и Магерово.

"Строим в целите Родопи, правим пътища и това е необратим процес", е заявил Бойко Борисов в Абланица. По думите му хиляди кубици земна маса и скали са премахнати, за да се разширят и подобрят пътищата в района. Премиерът пое ангажимент за продължаване на благоустройването на инфраструктурата в района. По думите му както и досега правителството еднакво подпомага всички общини в България.