Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в рамките на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Букурещ се е видял със Светлана Тихановская и Юлия Тимошенко и ги е поздравил.



"Отново засвидетелствах нашата подкрепа в борбата срещу руската агресия и режима на Путин", написа той в профила си във фейсбук.

Втори ден продължава конгресът на ЕНП, който бележи началото на предизборната кампания за вота през юни. Домакин на събитието е румънската Национално-либерална партия, която е част от семейството на ЕНП.

В събитието участват две хиляди делегати от 44 държави. България е представена от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел и от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, както и от българските евродепутати, които принадлежат към групата на ЕНП.

На 5 март лидерът на ГЕРБ се срещна с живещия в изгнание беларуски опозиционен лидер Светлана Тихановская в София. Пред нея той обяви, че ГЕРБ - СДС ще предложи на партиите от евроатлантическото мнозинство в Народното събрание да се създаде Група за приятелство с Беларус.