Борисов: Категорично подкрепям национален бойкот на правителството
Борисов: Категорично подкрепям национален бойкот на правителството / снимкa: Sofia Photo Agency, Камелия Атанасова
ГЕРБ ще участва в евентуален национален ден на бойкот срещу правителството по призива на ДСБ. Това каза кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, като подчерта, че лично подкрепя бойкот на управляващите. Борисов е имал сутринта среща с представители от ДАНС в кабинета си, но не даде информация за характера на срещата с аргумента, че работата на агентите не трябва да е много открита за обществеността.

Борисов подкрепи национален бойкот на управляващите с уговорката, че се обсъди и координира от опозиционните партийни щабове, а не от лидерите на партии: „В неделя ще се срещнат нашите щабове с ДСБ, паралелно с това вървят и разговори с другите опозиционни партии”.

Столичният кмет не даде подробности за срещата си с агенти от ДАНС: „Аз не ходя на кафе никъде. Кметството е отворено за всички, за хората от ДАНС. Там са само контраразузнавателни и разузнавателни служби и тяхната дейност трябва да е незабележим за обществото”.

В насока на общински въпроси Борисов коментира отново няколкодневната криза с боклука преди седмица: „Днес съм издал предупредителни писма до фирмите за чистота, че при подобен повторен инцидент има клаузи, които категорично казват, че ще се прекрати концесията”.

Кремиковци" и опасността за инцидент в комбината също беше тема на коментар от кмета: „Живеем в държава, в която едната ръка не знае какво прави другата или очите и ушите изглежда не докладват на една и съща глава. На г-жа Георгиева, шефът на инспектората, специалността е именно в тази област. Тя ми казва, че спре ли се подаването на газ, ще има експлозия. За нещо толкова сериозно се подхожда абсолютно повърхностно към населението от страна на правителството”.

Кметът на София информира още, че Сметната палата е заверила финансовия одит на Общината за миналата година без нито една забележка.