Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов / БГНЕС, архив
Министър-председателят Бойко Борисов е извикал министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов и директора на Главна дирекция „Гранична полиция“ главен комисар Светлан Кичиков, за да му докладват за случая от 20 март на ГКПП Аерогара София, съобщават от правителствената пресслужба.
 
На Летище София: Пътници от Франция влязоха в България без проверка

Вчера стана ясно, че на 20 март следобед на Летище София пристигнал самолет от Париж. Когато пътниците на самолета стигнали до кабинките за гранична проверка, обаче, установили, че всички служители на „Гранична полиция”, разпределени на шест гишета, са напуснали постовете си. 40 човека необезпокоявано, без никой да провери документите им влезли в страната ни. Служителите на МВР се върнали на работните си места и започнали да проверяват документите на останалите, все още не успели да преминат пътници. Вътрешният министър сподели, че е недопустимо някой да влезе в страната ни без проверка.
 
Проверяват Гранична полиция заради пропуски на летище София

По случая е назначена вътрешна проверка в Гранична полиция, каза в петък Валентин Радев. Очаква се на служителите, напуснали работните си места, да се наложи дисциплинарно наказание. Вътрешният министър не изключи, ако се наложи, да има и оставки.
 
Днес премиерът Борисов е разпоредил на всички служители, извършили дисциплинарни нарушения, да бъдат наложени максимално тежки наказания. Той също така е поискал в кратки срокове да бъде извършен анализ на работа на ГКПП Аерогара София и да бъдат предприети адекватни мерки за реорганизацията й.