/ БТА
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов упражни правото си на глас.

"Гласувах, за да може този хаос, този рекет върху българите да престане. Далаверите на управляващите започнаха да излизат, когато стане ясно всичко, което са правили, и малкото гласували за тях ще се отвратят", заяви той.

"Светът е война, ясно позиционирана, аз разбирам много от колегите политици, които бягат, крият се, умишлено не говорят по темата, избягват я, но следвашите месеци това ще е основната тема. При тази агресия, при тази война с ясен агресор в лицето на Путин - нищо против руския народ - при този фарс на референдумите, България трябва да бъде много ясна, категорична и точна - мястото където се намира - ЕС, НАТО. Именно затова влизането в еврозоната трябва да е първата и най-важна задача, това ни гарантира да сме с белите държави" посочи още той.

По думите на Борисов ние сме основен производител на ток, на храни, както се казва може да храним Балканите, да изнасяме енергия, имаме възможност да развием и мултиплицираме това - дава се огромна възможност за водни централи, за каскади. В следващите години, когато енергията ще е много ценна суровина, ние сме много силни точно там.

Енергетика, еврозона, съдебна реформа, диверсификация от Газпром, изброи Борисов като основни теми. В момента имаме редкия шанс да сме най-диверсифицираната държава на Балканите, добави той.

Ако политиците продължават да се правят, да се водят от егото си и да не се съобразяват с хората, които са гласували, накрая няма никой да отиде да гласува. Реваншизъм мога да им обещая, че няма да има, посочи Борисов. Той призова колегите си за разум след изборите довечера.

"Аз съм най-добрият и разумен политик, аз съм човекът с най-много опит, с най-много контакти - доказани. Точно сега не случайно и от Вучич, Мицотакис и Ердоган - Бойко Борисов бива споменаван. Едно е да отида аз при тях, друго е да отиде който и да е, но аз ще му помагам. Ние приемаме победата на всеки един, поздравяваме го и си заставаме на нястото, което народът ни отрежда", заключи Борисов.