Туристи и спасители се сбили на плажа в Несебър. Любителско видео от случилото се в неделя се разпространява в социалните мрежи, съобщава NOVA.

На червен флаг къпането в морето е забранено, но двама туристи на южния плаж в Несебър пренебрегнали забраната и изпаднали в беда. Спасител се протекъл на помощ, но единият турист го нападнал.
 
През юни: Шофьор нападна слепи туристи в Несебър (ВИДЕО)

„Един човек с жена си, предполагам, бяха доста навътре в морето,
при което жената започна да се дави, морето ги теглеше и естествено единият спасител реагира светкавично, отиде да й помага”, разказва Ралица Петрова, която е станала свидетел на инцидента.

„Той я хвана за ръката, за да й помогне, но явно мъжът на тази жена си помисли, че по някакъв начин той я докосва. Беше агресивен към моя колега”, разказва спасителят Петър Трифонов.

Любителските кадри показват момента на боя. Според спасителите туристът е бил пиян и агресивен.

„Колегата ги е предупредил, че там има дънна яма и че е много опасно, въпросният човек реагира бурно и остро”, разказва Здравко Кутрев, който също е спасител.

През юли: Бивш военен стреля по английски туристи край „Слънчев бряг”

От видеото се вижда още, че в боя активно участва мъж с черен бански. Спасителите казват, че не го познават.

„Не бяха всички спасители. Стана много голяма навалица, имаше и други туристи”, потвърждава и Ралица.

Eто какво още разказват свидетели на инцидента:
 

След това спасителите подават жалба.

МВР издирва другите участници и засега знае само версията на спасителите. А те преди всичко са възмутени, че хората не спазват червения флаг.

*Началната снимка е илюстративна
nova.bg