Близките на застреляния от Йордан Опиц мъж няма да получат обезщетение
Близките на застреляния от Йордан Опиц мъж няма да получат обезщетение / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Близките на застреляния от Йордан Опиц мъж няма да получат обезщетение
57768
Близките на застреляния от Йордан Опиц мъж няма да получат обезщетение
  • Близките на застреляния от Йордан Опиц мъж няма да получат обезщетение

Близките на Мариан Янчев, който бе  убит от иконописеца Йордан Опиц, няма да получат присъденото им обезщетение. Причината е, че близо шест месеца след убийството Опиц е ипотекирал имуществото си. Това твърди адвокат Стоян Колев, който представлява Виктор Янчев - баща на убитото момче. 

Адвокат Колев обясни пред Дарик, че Опиц е направил две ипотеки през 2007 г. в един ден, върху едни и същи имоти за различни суми. Това обаче не фигурира на сайта на Агенцията по вписванията. Парите от ипотеките, които са направени при един и същ нотариус, Опиц е прехвърлил на сина си - Борис.

Защитникът на Опиц - адвокат Илиян Василев, не пожела да коментира тези твърдения, тъй като по думите му представлява Опиц от 2009 г. 

На първа инстанция иконописецът е бил представляван от адвокат Капка Станиславова. Тя заяви, че тогава е била ангажирана с наказателната част по делото, а други хора са го съветвали по гражданските въпроси.

Пет години затвор за иконописецът Йордан Опиц постановиха съдиите от Върховния касационен съд, заради това, че на 5 февруари 2007 г. е прострелял смъртоносно 25-годишния Мариан Янчев.