/ БГНЕС
Министерство на здравеопазването пуска нова обществена поръчка за високопроходими линейки
Бизнесът няма интерес за доставка на линейки във високопланинските райони
98476
Бизнесът няма интерес за доставка на линейки във високопланинските райони
  • Бизнесът няма интерес за доставка на линейки във високопланинските райони
Няма интерес от страна на бизнеса за доставка на линейки във високопланинските райони. Това стана ясно по време на отварянето на офертите в министерството на здравеопазването за доставка на 400 линейки.
 
Предвижда се 280 нови линейки да бъдат осигурени за нуждите на спешната помощ.

Какви са идеите за модернизиране на спешната помощ?  

120 линейки обаче са необходими за високопланинските райони, стана ясно от думите на Мария Иванова, директор на отдел "Връзки с обществеността" в Министерство на здравеопазването. Фирмите, които участват в конкурса, обаче не са подали оферти по тези точки от поръчката. За да разберат защо, от Министерството на здравеопазването още днес ще инициират среща с представителите на автомобилния бизнес.
 
"След тази среща ще бъде подготвено отново техническо задание и ще бъде обявена нова обществена поръчка, която ще бъде само за високопланинските линейки. Ще действаме във възможно най-кратки срокове, тъй като този проект е от особена важност за обществото", подчерта Иванова.
 
БГНЕС


Днес в здравното министерство публично бяха отворени офертите за доставка на 400 оборудвани линейки за Спешната помощ по ОП "Региони в растеж 2014-2020". В процедурата участват 7 автомобилни фирми.

През май: Жалба в КЗК спря обществената поръчка за 400 нови линейки

Проектът за модернизация на Бърза помощ е на стойност 163 млн. лева. Поръчката беше обявена през април, но се забави заради две обжалвания.
 
Мария Иванова допълни, че с отварянето на днешните оферти се осигурява изпълнението на 5% от стойността на проекта и увери, че той не е застрашен от неизпълнение.

Идеите от 2017-а: Всички линейки с паник бутони и гласова връзка с полицията