/ БГНЕС, архив
Обявената от Министерството на здравеопазването (МЗ) обществена поръчка за купуване на 400 линейки е спряна, съобщава пресцентърът на министерството. Причината е подадена в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) жалба от "Вайнман Технолоджи" ЕООД. След справка в Търговския регистър се установява, че дружеството, подало жалбата, е регистрирано на 26 април 2018 г. с капитал 100 лв., се посочва в съобщението.

Какви са идеите за модернизиране на спешната помощ?
 
Отбелязва се, че това е второ спиране на процедурата заради подадена жалба. Първият път жалбата не беше разгледана от КЗК заради невнесена държавна такса от жалбоподателя, припомнят от МЗ.

МЗ подготвя обществена поръчка за 400 нови линейки
 
Обществената поръчка за купуването на 400 линейки е във връзка с мащабния инвестиционен проект за модернизация на системата за спешна медицинска помощ в цялата страна. Общият бюджет по проекта е над 163 млн. лв. Средствата са по Оперативната програма "Региони в растеж" 2014-2020. Освен купуването на новите санитарни автомобили, проектът предвижда модернизация на 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ в страната, се посочва в съобщението.

Всички линейки с паник бутони и гласова връзка с полицията
БТА