Какви са идеите за модернизиране на спешната помощ?

/ БГНЕС, архив
Министерството на здравеопазването (МЗ) е подало проектното предложение за инвестиционния проект за модернизация на системата за спешна медицинска помощ в цялата страна. Това съобщиха от пресслужбата на ведомството. Проектът се финансира от ОП "Региони в растеж" 2014-2020, с общ бюджет над 163 млн. лв.
 
Болница без линейка? - Разградската!

Подготовката на проектното предложение е започнала през 2016 г. от здравното министерство и външния консултант Обединение "Регионална здравна инфраструктура" - избран по реда на Закона за обществените поръчки. В процеса на подготовката на проектното предложение участва и консултантски екип от JASPERS към Европейската комисия.
 
МЗ подготвя обществена поръчка за 400 нови линейки

Основната цел на проекта е да се подобри достъпът на пациентите до качествена и навременна медицинска помощ при спешни състояния.
 
По проекта ще се модернизират, в съответствие с медицинския стандарт "Спешна медицина", всички 237 обекта от системата за спешна медицинска помощ - спешните отделения в 34 болници, 27 центъра за спешна медицинска помощ и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи.
 
Всички линейки с паник бутони и гласова връзка с полицията

В изпълнение на проекта ще се обнови сградният фонд и ще се извършат строително-монтажни и строително-ремонтни дейности във всички обекти. Ще се доставят 400 санитарни автомобили, оборудвани с необходимото медицинско оборудване, както и модерни медицинска апаратура и технологично обзавеждане за обектите, включени в проекта.