Бизнесменът Иво Прокопиев свидетелства по делото Килърите
Бизнесменът Иво Прокопиев свидетелства по делото Килърите / снимка: БГНЕС, архив

Бизнесменът Иво Прокопиев свидетелства по процеса "Килърите" в Шуменския окръжен съд. В съдебната зала той разказа за ролята си по време на преговорите между бившите акционери на "Тракия Банк" и Весела Кюлева, в качеството й на собственик на "ДЗИ Банк".

Прокопиев обясни, че е участвал само в някои от първите срещи между страните и не разясни никакви подробности около споразуменията за обезщетяване на акционерите на "Тракия Банк", предявили претенции към собствеността на акциите на "ДЗИ Банк", непосредствено преди продажбата й през 2008 г.

На излизане от съда Иво Прокопиев заяви, че по време на преговорите той е бил представител на продавачите на "ДЗИ Банк". За показанията си допълни, че се надява да е помогнал за развитието на процеса. "Имам съвсем фрагментарно участие в този казус, за който тук се разисква иначе за сделката имахме решаващо участие и тя се постигна по най-добрия начин", каза още той.

Адвокатите на подсъдимите заявиха, че свидетелските показания на Прокопиев не са дали никакъв резултат в подкрепа на обвинението, а той се считаше за един от ключовите свидетели на прокуратурата.

Защитата за пореден път потвърди желанието си като свидетел да бъде призована Весела Кюлева, защото според адвокатите тя може подробно да разясни финансовите и правни въпроси относно претенциите на бившите акционери на "Тракия Банк", между които и един от обвиняемите по делото - бизнесмена Георги Вълев.