/ БГНЕС
Виждал съм Стефан Димитров в сградата на МВР и Главна дирекция „Национална полиция“, каза бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров по време на изслушване във временна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях.

Тодоров обясни, че от края на 2021 г. е виждал многократно Стефан Димитров в сградата на МВР, в някои случаи е влизал през транспортния вход, като го е засичал пред кабинета на министъра тогава - Бойко Рашков, докато е чакал да влезе при него. Виждал е и Марин Димитров, бащата на Стефан, в МВР.

"Не знам по какъв повод са влизали, аз не съм запознаван с тези лица, не ги познавам", посочи Петър Тодоров. 

По думите му е виждал Димитрови и в Главна дирекция „Национална полиция“, при директора по това време Венцислав Кирчев.

Петър Тодоров обясни, че до него не са постъпвали сигнали относно Стефан и Марин Димитрови. Тодоров разбрал през пролетта на 2022 г., че ДАНС има интерес към двамата.
Бившият главен секретар на МВР съобщи още, че от колеги знае, че Стефан Димитров често е ходил при шефа на КАТ Тенчо Тенев, както и че е бил на банкет на столичния КАТ в област Хасково.

В началото на заседанието председателят на комисията Тошко Йорданов докладва отговор от Министерство на финансите, според който Мартин и Стефан Димитрови са посещавали МФ два или три пъти в края на 2023 г. Те са преминали през един от входовете съпровождани от експерт от политическия кабинет на министъра и не са записани, че са влизали.

На бившия вече директор на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Стефан и Марин Димитрови, както и на Никола Николов им бяха повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда и други престъпления. Впоследствие обвинение бе повдигнато и на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група, в която са участвали Петя Банкова, Марин Димитров и Стефан Димитров.
Константин Костов/БТА