/ / Thinkstock/Getty Images
Повдигнати са обвинения само на мъжа, който е разхождал ротвайлера
Без обвинения за собственика на кучето, нахапало дете в училищен двор
96925
Без обвинения за собственика на кучето, нахапало дете в училищен двор
  • Без обвинения за собственика на кучето, нахапало дете в училищен двор
Няма да бъдат повдигнати обвинения на собственика на ротвайлера, нападнал 6-годишно дете в София. Това съобщиха от Районната прокуратура пред Дарик.
 
Повдигнати са обвинения само на мъжа, който е разхождал кучето по време на инцидента. Ако бъде установено, че собственикът не е предоставил намордник и каишка за ротвайлера, прокуратурата може да повдигне обвинения и срещу него.
 
Ротвайлер нахапа дете в София

6-годишният Макси беше нападнат от ротвайлер в София в понеделник вечерта. Момченцето било заедно с родителите си в двора на 121 училище в столичния квартал "Гоце Делчев", където почти всяка вечер се събират деца, за да играят заедно.
 
Тази сутрин пред NOVA родителите на детето разказаха, че състоянието на момченцето е много тежко. От "Пирогов", където момченцето е настанено, съобщиха, че детето е с множество сериозни наранявания.

 Бащата на нападнатото момченце: Кошмар е да видиш детето си, разкъсвано от звяр

Свидетел на инцидента коментира, че по същото време в двора на училището е имало над 30 деца, част от които дори бебета. Друг очевидец на нападението, който се познава със семейството на пострадалото дете, разказва, че ротвайлерът е бил без намордник и каишка.
 

Thinkstock/Getty Images


Деца бяха заключени в училище заради ротвайлер в двора му

Собственикът на кучето е пуснат от ареста и засега няма да му бъдат повдигнати обвинения. Мъжът, който е разхождал животното по време на инцидента, все още е в ареста. Очаква се до края на седмицата в съда да се гледа искането за налагане на най-тежка мярка за неотклонение "задържане под стража".