Хора с увреждания все още не са получавали пенсиите си за инвалидност, след като в края на януари бяха приети промени в закона, уреждащ техните права. Сред тях е и легендарният български актьор Георги Стайков, посочва NOVA.

„Имам ТЕЛК решение от 20 януари 2020 г., което продължава три години. Все едно, че през тези три години ще ми поникнат нови крака. Имам и ново решение от 6 февруари 2023 г. Би трябвало да съм си получил парите, но не съм. И питам защо”, каза той.

Здравното министерство е подало справките за лицата с изтекли ТЕЛК решения

Стайков е категоричен, че ако не получи полагаемите си пари по ТЕЛК, ще съди България, защото твърди, че няма друг избор.

„Ако до 7 март 2023 г. аз не получа тези пари, Бог да прости тази държава. Ще има да ми плаща с лихви, защото ще я осъдя за милиони евро”, подчерта актьорът.  

Заради това, че не взима инвалидната си пенсия, той разчита на познати и приятели. „Второто решение гласи, че вече имам нужда и от чужда помощ. Ако разчитам само на 604 лв., не се живее, умира се прав. Не съм обаче само аз в това състояние”, коментира Стайков.
NOVA